Sveriges Vykort

Vackraste Dalarna, Sveriges vykort. En plats som denna finns ingen annanstans! Och det fick vi bevis på med den fantastiska solnedgången som öppnade upp sig över Rättvik när vi kom körandes, efter flera timmar i regn och blåst. Det var nog den vackraste solnedgång jag sett! Ljusrosa skyar och dimma över bergen, pastellila moln över glittrande vatten, och en varmt orange sol som kikade fram under molntäcket. Plus långbryggans små ljusslingor och all grönska under det hela. Det går inte att beskriva! Kanske kan jag måla det någon gång... 
Än mindre gick det att fotografera. Kameran kunde inte ta upp allt det vackra! Men det hindrade inte folk från att stanna i vägkanten med mobilerna i högsta hugg, och till och med blååkarna saktade in ordentligt. Breathtaking i ordets sanna bemärkelse!
En dag ska jag nog måla denna solnedgång över Siljan och bergen. 
Det var en väldigt fin avslutning på en lite halvslitig dag. Jag spenderade hela förmiddagen åt att städa upp all rekvisita i sommarstugan på Värmdö, vilket var slitigt och svettigt som fan, och körde sedan raka vägen till Karolinska för min undersökning. Där hade jag tur med parkeringsplatsen, och undersökningen gick bra. Det verkar som att min sköldkörtel fått en infektion, vilket innebär att vi måste vänta ut den och se vad som händer helt enkelt. Troligen kommer det bara sakta gå över, och sen blir det normalt igen! Annars kan sköldkörteln fastna i lågproduktion, och då finns det effektiv medicin mot det. Så vi får se hur det går framöver helt enkelt!
Efter undersökningen gjorde jag några sista grejer innan vi rullade iväg hemåt! En mysig bilresa var det, mix megapol hade en midsommar-topplista, och himlen bjöd på färgshow från Rättvik till Älvdalen.
Nu har jag krupit ner i sängen och lyssnar på vinden i träden utanför. Skogen är fanimig den bästa miljön jag vet! Så lugnande!
Imorgon drar vi som alltid ut till Lugnkrok för att fira midsommar. Och oavsett vädret kommer det säkerligen bli superhärligt som vanligt! Detta är den bästa tiden på året!
Until next time~

(null)

               (null)

Kommentera här: