I Linnés fotspår

Nedanför Hykiebergs stup har det bildats ett varmare klimat som tillåter växter som normalt inte klarar av att vara gå långt norrut att frodas. Där har Linné varit och utforskat en gång i tiden, och idag gjorde vi samma sak! 
Det var betydligt svårare än vi hade väntat oss att ta sig till stupet, och involverade också betydligt mer klättring, men efter mycket slit tog vi oss upp till stupets fot!
Och där hittade vi, minsann! Både lindträd, underviol och sötvedel. Plus lite annat som vi aldrig sett förut! Jag plockade fickan full av små blad som jag tänker pressa och identifiera. Det hela var som en liten skattjakt och jag hade otroligt kul! Vi missade endast en enda växt som listades på skylten vid stigens början, och det var svartbräken, men den får vi väl leta rätt på nästa gång!
Vi blev lite sugna på att komma tillbaka och tälta i närheten någon gång i framtiden, men först måste vi kolla upp om det ens är tillåtet i området haha!
Hur som helst hade vi ett jättekul äventyr, även om stackars Tigra fick kämpa hårt i värmen och klättringen. Men sen for vi till Grundsand och badade! Tigra plaskade runt länge, jag velade mig länge. Sedan hoppade jag i, kastade mig upp på bryggan igen och var nöjd. Det var lite kallt hehe!
Anyways, efteråt köpte vi pizza och nu har vi kollat på några avsnitt av den norska serien "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" under kvällen. Den serien får en att vilja flytta ut i vildmarken alltså!
Men nu är jag trött efter dagens strapatser (52 våningar!) så nu jävlar ska här sovas gott!
Until next time~

(null)

(null)

(null)

(null)
(Om man kollar noga kan man skymta en Tigra och två päron längst ner i denna bild)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera här: