Trafik-parodi

Dagens höjdpunkt är ju absolut när jag fick ett sms om att min Pen Display finns att hämta nere på postkontoret! Det är alltså som en ritplatta, fast man ritar direkt på skärmen i stället. Jag har länge varit sugen på en, men alla jag tittat på har varit på tok för dyra. Men nu hittade jag tillslut en med ett överkomligt pris och väldigt bra recensioner! Så jag beställde en Gaomon Pen Display för en vecka sedan, och nu landade den tillslut här hemma!
Men jag har inte ens öppnat kartongen än. Jag vet! Vad fan är det för fel på mig? Well, jag hade en väldigt dryg eftermiddag på jobbet, och kom hem och var inte alls på humör. Och jag vill ju inte uppleva min nya pen display för första gången medan jag är arg, trött och har pms! Så i stället kommer morgondagen få bli den stora invigningsdagen, hehe. Självdisciplin har jag då inte brist på!
Det som gjorde eftermiddagen så dryg var trafik. Vilket låter sjukt då jag är jävligt chill som bilförare! Men ingen har obegränsat tålamod.
Jag behövde tanka och lämna tillbaka en skåpbil på Östermalm, så för att ta mig dit måste jag trassla mig över Sveavägen bland annat, vilket så klart tog evigheter då det var full rusningstrafik. 
Sedan kom jag till Circle K och fick uppleva något som nästan verkade plockat ur en Svensk komedi av något slag, typ Sunes sommar eller något, där den som kör bil dampar loss totalt på folk som beter sig helt åt helvete utanför haha!
Basically kommer jag dit, och denna mack är endast inklämd i ett litet hörn på Birger Jarlsgatan. Det finns fyra pumpar, och de står på rad. Det är dessutom svintrångt och saknas parkeringsplatser helt. Vilket innebär att det inte går att köra runt andra bilar, utan man får vackert vänta tills de kör framåt! Härligt upplägg va?
Så jag kommer dit, och det står en fläskig skåpbil vid den första pumpen på den sidan jag måste åka in på för att kunna tanka. Men finns det någon i närheten som äger denna bil? Nope!
Så jag bara okej, jag kör in på den andra sidan för att försöka smita emellan pumparna på ett ställe, och på så sätt komma runt skåpbilen. Men då minsann! Då står det en liten lastbil där och blockerar både pumpar och min tilltänkta smitväg! Så jag sitter väl där, och ingen är någonstans i närheten av de här två bilarna, men nog har det bildats en kö på fem-sex bilar bakom mig! Och de står alltså ute på själva vägen! Mitt i innerstan under rusningstrafik! Jotack, lyckat.
tillslut traskar en man lugnt ut ur macken och går till lastbilen. Nice! Tänker jag, och tror att han ska flytta på sig så att jag kommer fram. Men nej! Han sätter igång sina backljus och det där jävla back-pipet! Jag står kvar för vad fan annars ska jag göra? Det är en bilkö bakom mig!
(Vid det här laget kan jag ju tillägga att en gubbe lunkar ut ur macken i sin egen lilla takt och bort till skåpbilen med en jävla grillkorv i handen.)
Mannen kommer ut och bara "Jag kan inte åka framåt, det står en hyrbil parkerad där och blockar." Great! Så alla i hela jävla bilkön måste backa och tar plötsligt upp båda körfälten utanför macken. Jag backar ut, och plötsligt kommer någon insvängandes på vägen som bara ska förbi, så jag kastar mig in på den första sidan av pumparna igen. Skåpbilen har vid det här laget blivit flyttad på av den korvätande gubbjäveln, men vad har hänt i stället? Jo en taxibil har ställt sig på ena sidan av det lilla utrymmet, och en av bilarna från vår lilla kö har backat in på den andra. Alltså har jag nu en taxibil framför mig, en Volvo på vänster sida, en vägg på höger, och en bilkö med tillhörande vältrafikerade väg bakom mig! Och vad är det bästa i denna situation, utöver att varken taxin eller Volvons ägare kan synas till? Jo! Volvo-ägaren kommer ut, tittar på mig och kläcker ut sig "Kommer du fram där?". Jodå, låt mig bara konvertera min skåpbil till en helikopter så går det nog bra! Nej, säger jag, och han bara går därifrån! Tack för hjälpen!!
Så tillslut kommer taxichauffören ut från mackjäveln och flyttar på sig, jag kör fram, klämmer in mig bredvid en till Volvo, och får biljäveln tankad. 
Sen drar jag äntligen iväg till Östermalm och ska lämna av bilen. Men då försöker GPSen leda mig på konstiga vägar som naturligtvis har rivits upp helt och är omringade av byggarbetsplatser. Så jag fick lov att köra runt runt runt ett tag och vänta på att GPSen skulle hitta en rutt jag faktiskt kunde ta.
Och när jag sedan tillslut lyckats parkera bilen och all den skiten, fick jag ta en halvtimmes promenad hem i duggregnet! Yay! Vilken fantastisk jävla eftermiddag!
Om jag någonsin skriver en komedi av något slag ska detta vara en scen i den. Vilken jävla parodi!
Hur som helst så har kvällen i alla fall varit helt okej, och jag kan redan skratta åt hur absurt detta var. Och imorgon ska jag leka med min nya pen display!!
Until next time~ 

Kommentera här: