Galdhøpiggen (Dag 1)

Nu ligger vi alla som sillar i vårat tält här vid fjällstationen under Galdhøpiggen. Och vilken härlig bilresa vi haft! Vi har tagit det jättelugnt  och stannat flera gånger på vägen, och naturen i det här landet är ju inget man tröttnar på i första taget! Alltid fanns det något att titta på, så trots att vi suttit i bilen i över nio timmar idag, så har tiden gått fort!
Och nu är vi här. I en liten dalgång mellan massor av höga toppar, och bakom en bergsvägg väntar Galdhøpiggen. Vi är på över ett tusen meters höjd, ovanför trädlinjen, och har slagit upp tältet på en fin plätt utanför fjällstationen. 
Lite kortspel avslutade kvällen, och nu är det dags att sova och ladda upp inför morgondagen. För då jävlar ska vi bestiga Skandinaviens högsta berg! Det kommer bli en tuff klättring, men förhoppningsvis är det värt det när vi når toppstugan! 
Vi kommer att ta det hela i vår egna lilla takt, och vi ska försöka att njuta trots att det kommer bli slitsamt haha! Men det går nog bra!
Och jag tänker ta med mig ett litet skissblock på vägen upp, så att jag kan skissa av lite fjäll och bergstoppar under våra pauser. Man måste ju passa på när man har chansen!
Här kommer lite oredigerade bilder från idag!
Until next time~

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera här: