Fosksjöarna

I princip hela dagen har jag spenderat ute på fjället idag! Över sju timmar blev det. Jag bestämde mig nämligen för att traska iväg upp till Fosksjöarna, för att måla lite! De ligger alltså vid foten av Storvätteshågna, Dalarnas högsta berg som jag och Alex besteg för min dokumentär förrförra hösten. 

Det var en helt lagom lång vandring dit, och jag riktigt njöt av det fantastiska vädret och den vackra naturen. Väl på plats satte jag igång att måla och höll på i timmar, och resultatet är nog min favoritmålning hittills! (I och för sig har jag bara två andra att jämföra med...) 
Bergen riktigt lyste orange av blåbärsris i solskenet, och molnen dansade över himlen och kastade häftiga skuggor. Där hade man kunnat slå läger ett tag, vilket flera vandrare också verkade ha gjort!
Efter att ha fullbordat min målning började jag sedan ge mig av tillbaka hemåt. Då hamnade jag mitt i en väldigt utspridd renhjord som aldrig verkade ta slut, haha! Men de flyttade ju på sig när man gick så det gick så bra så. Sedan stannade jag till vid en bäck och hittade vad jag tror var någon slags fjällbräken, typ en ormbunke? Det hade jag inte förväntat mig! Men kul var det i alla fall.
Sedan fick jag sällskap halva vägen hem av en fågel av något slag som pep och hoppade efter mig, och efter ett tag hittade den en kompis så jag fick två följeslagare, haha!
Allt i allt har det varit en riktigt fin utflykt och nu när jag är hemma är jag helt slutkörd och nöjd, och har en urfin solbränna i form av min ryggsäck på axlarna, haha! Nåja, sånt får man stå ut med när man är ute i naturen!
Men nu ska jag krascha ordentligt, känner redan träningsvärk i muskler som jag knappt visste jag hade. Är man otränad så är man! Men har hela sommaren på mig att jobba med det, haha. 
Imorgon blir det nog så att jag får stanna hemma och städa rummet, vilket ser ut som ett bombnedslag, och så ska jag plugga körkort, men det fina vädret kommer nog locka ut en att sitta utomhus i alla fall!
Until next time~

Namnjakt

Man får lite känslan av att en dag blir två när man har split-pass. Man jobbar liksom en gång och sen känns det ju som att dagen gått, och när man börjar jobba igen känns det lite som att börja en ny dag. Fast med jävligt chill arbetstider, haha!

Hur som helst så har det gått bra idag på jobbet igen. Under min fyra timmar långa paus satt jag mest och försökte leta rätt på lite passande namn till en karaktär jag jobbar på. Namnjakt är verkligen någonting jag tycker är superkul! Namn över huvud taget, deras ursprung och betydelser, är något jag kan grotta ner mig i under flera dagar. Och att använda typ stjärnbilder, kristallarter, eller färgnyanser som namn, och se till att allt matchar karaktären så bra som möjligt både i vad det betyder, men också i hur det låter och stavas, det är så sjukt häftigt tycker jag! Just denna gång har jag grävt runt bland mytologiska väsen, latinska och franska ord som jag försökt sätta samman, och olika typer av väder. Zephyr är ju till exempel en vind från väst, Veive är en hämndgud, och Azurmont är en sammanblandning av en blå-nyans, och det franska ordet för berg. Och alla har legat på bordet idag! Så man kan hitta många intressanta namn på detta vis. Det blir liksom originellt och passande på samma gång! Sjukt kul!
Tidigare jag har rotat bland kristall-namn och hittat guldkorn som Carnelian och Thulite. Vem vet? De kanske blir ordentliga karaktärer någon dag, hihi.
Until next time~

Split-pass

Ojsan, inte hade jag väntat mig att det skulle vara så bekvämt att ha ett split-pass! Jag har alltså haft två halva pass med fyra timmars mellanrum idag, och jag förväntade mig att det skulle bli jobbigt under det senare passet, men det gick faktiskt superbra! Min långa paus som jag spenderade i min säng läsandes Harry Potter gjorde verkligen att batteriet laddades upp igen. Och att få två små doser av jobb, snarare än en stor, visade sig vara otroligt mycket lättare att hantera. Passen var liksom precis lagom långa så att man inte hann bli allt för trött, och man fick gå hem just som man började tänka tanken att det hade varit skönt med en paus. Så nu plötsligt ser jag riktigt fram emot en hel vecka av dessa pass!

Imorgon har jag ett till, och jag känner mig redan taggad inför morgondagens stora lunchpaus, då jag kan ta mig tid att sitta ner och skriva lite, utveckla karaktärer, hehe. Det blir nice!
Until next time~