Sovdag

Dagen går fort när man sover... Detta händer mig alltid, så fort en lite stressigare eller ansträngande period tar slut, så blir jag sjuk. Det är som när man går långt och inte märker hur trött man är förrän man stannar. Detta hände när jag gick på gymnasiet och just avslutat en musikal, i Norge efter att julrushen lagt sig, i London efter att vi färdigställt vår långfilm (tyngsta tiden i mitt liv so far by the way), och så nu, när en körkortsprocess som kostat mig varje ledig dag i en månad är över.

Det är som att kroppen känner att man börjar varva ner och tänker "Åh, ska livet bli lättare nu? Men då är det prima tillfälle att blåsa ur den här förkylningen som vi ignorerat de senaste veckorna!"
Bra på ett sätt att jag inte blir sjuk när jag är mitt uppe i nåt, men drygt samtidigt när man äntligen skulle få njuta lite. Denna gång hann jag inte nå fram till ledigheten dock, jag skulle ha jobbat idag, och det är tänkt att jag ska jobba måndag och tisdag med. Vi får väl se hur lång tid det tar att bli av med förkylningsjäveln denna gång, vanligen tar det bara någon dag eller två, men ibland råkar man ju på en sån där jävel som tar en vecka att bli av med. Vi får hoppas detta inte är en sån!
Men nu ska jag lägga mig och sova för femte gången detta dygn, varje gång har jag vaknat lite mer okej, så jag hoppas det fortsätter så!
Until next time~

Nu kryper förkylningen in...

När livet lugnar ner sig, då börjar förkylningen kika fram ur sin vrå. Nu när jag har klarat körkortet, och därmed kan räkna med att jag får vara ledig på riktigt under mina jobb-fria dagar, så börjar jag känna av det. I svalget, ögonen, musklerna. Dags att bli sjuk, tycker kroppen, dålig timing, tycker jag. Det är nämligen så att vi inte är fulltaliga på grund av, you guessed it, förkylning.

Så nu gäller det att äta ordentligt, sova ordentligt, tvätta händerna ordentligt, och dricka en jävla massa vatten. Och hålla tummarna på att dagens hängighet är höjden av denna förkylning, och att jag får vakna piggare imorgon. (Såklart vet jag att motsatsen är mer trolig, tyvärr... men man måste hålla hoppet uppe!)
Men ah, kvällens jobb har gått bra, och min morgon var riktigt produktiv då jag städade både mitt rum och det allmänna köket.
Morgondagens förmiddag kommer dock spenderas till sängs, i förebyggande syfte. Tjo! På onsdag får jag ledigt, så jag behöver i alla fall endast hålla ut tills dess. Det kan gå, det kan också vara ganska omöjligt. Vi får la se.
Until next time~

Morgonpromenad i regnet

En liten morgonprommis var det tänkt, men den blev betydligt längre än jag hade tänkt, och mycket blötare! Jag hamnade nämligen hela vägen nere vid självaste Grövelsjön, och fick sällskap av en bunt regnmoln. Problemet var inte ens att det regnade lite, utan problemet var att alla stigarna förvandlats till bäckar, så vägen tillbaka till stationen blev väldigt blöt, och skorna fick stå på hyllan resten av dagen.

Men annars var det en fin promenad! Jag blev lite sugen på att åka båt ut på sjön, kanske blir någon gång när man ska på tur, hehe.
Sedan skrev jag lite innan jobbet, och kvällens pass gick som smort! Och så har jag skrivit lite till nu på kvällen. Att skapa världar är så jävla roligt! Och jag har upptäckt förtjusningen i att kartlägga historia också, alltså hur länder och familjer grundats och ödelagts och byggts om, och så vidare. Älskar det! 
Så det kommer jag nog fortsätta med ett bra tag framöver, hehe.
Until next time~