Mytologiska berättelser

Nu har jag fått till en liten outline av min berättelse! Idag jobbade vi med någonting som kallas "Hero's Journey" vilket är en slags riktlinje när det kommer till att lägga ut en struktur för ens berättelse. Det är absolut inga fasta regler, men i stort sett alla framgångsrika filmer följer dessa riktlinjer, och det hjälpe mig verkligen att få till en berättelse som jag är väldigt nöjd med!
Nu måste jag bara jobba med min mytologi. Jag tänker använda mig av Vittror som grund till vad jag kallar "The Invisible People", men kommer även att jobba lite med dem och ta inspiration från andra väsen och så vidare. Jag tycker vittror är speciellt intressanta då de finns runt oss men vi kan inte se dem, och de är egentligen väldigt lika människor i både utseende och beteende. Och så kan de ställa till det rejält för en om man inte beandlar dem väl, vilket är helt perfekt, hehe. Det finns massor av berättelser om vittror som jag har gottat mig i, och kommer använda som inspiration till min berättelse. Allt från att folk hört en fågel och följt dess melodi till en myr full av fantastiska bär, till att någon nästan blivit bortgift till en vittra mot sin vilja. Det finns massor att jobba med! 
Så det är ju superkul, jag älskar verkligen mytologi och gamla berättelser, och att ha chansen att använda lite sådant i min egen berättelse blir väldigt spännande. Jag älskar verkligen att skriva!
Imorgon är jag ledig, eller har vad som kallas en "STL", Self Directed Learning, vilket innebär att man jobbar hemifrån. Detta kommer vi ha en gång i veckan nu när vi har Advanced Screenwriting, då man behöver gå ut ur klassrummet och faktiskt skriva, haha. Det är helt perfekt tycker jag, för jag kommer inte bara använda dagen till att skriva på min berättelse, utan kommer också passa på att få lite ordning på mitt rum nu efter att jag kommit tillbaka, och så ska jag jobba med lite illustrationer. Det blir nice!
Bye~

Nya idéer

Och då var vi igång med Advanced Screenwriting! Jag ramlade ju in en dag senare än alla andra eftersom jag reste hela dagen igår, och det innebar så klart att jag fått lov att försöka komma ikapp mestadels idag. Det vi jobbat med är karaktärer i huvudsak, men eftersom jag inte har en ordentlig story än så har jag fokuserat mest på det i stället. Jag har en liten idé som involverar skandinaviska vintermiljöer och nordisk mytologi, så det kommer förhoppningsvis bli någonting som jag kan göra som mitt slutprojekt! Just nu har jag bara lite vaga idéer, men imorgon har jag förhoppningsvis lite mer! Jag har spenderat hela dagen och eftermiddagen åt att läsa om vättar och vittror och älvor och skogsrået och så vidare. Man blir lite snurrig i huvudet av allt, men förhoppningsvis kan jag lyckas få till någonting! Jag tänker sova på saken och hoppas att på så sätt kunna låta hjärnan sortera all information och komma på någonting suveränt. Om det är någon som har någon intressant berättelse om vittror, vättar, älvor, skogsrån och så vidare, så får ni gärna dela med er! Jag behöver all inspiration jag kan få. 
Annars har vi också tittat på The Lego Movie efter skolan, och den var faktiskt superbra! Oväntat, av en film  som handlar om lego, men kul! Den rekommenderar jag om man vill titta på någonting lite lätt och roligt.
Sedan har jag också sett det sista avsnittet i den här säsongen av Game of Thrones och jag säger bara en sak: Shit!
Och nu ska jag sova och drömma fram en genialisk idé till ett manus, hehe.
Bye~
 
 
 Illustration av John Bauer ur De Sju Önskningarna

12 timmar senare

Tolv timmar efter att jag åkte hemifrån kom jag äntligen fram till Ealing. Det har varit en onödigt lång och slitsam dag och efter att ha ätit på Five Guys gick jag hem och tuppade av på sängen i flera timmar. Nu har jag nätt och jämnt lyckats duscha, men nu är det dags att slockna igen, jag är långt ifrån utvilad, det kan jag lova!
Är det någonting som jag saknat är det i alla fall den här sängen, så det rekommenderar jag åt alla där ute! Memory foam madrass, så sjukt bra.
Resan har i alla fall gått okej, det har varit lite mindre komplikationer men inget katastrofalt. Dock kan jag bekräfta att jag inte kommer flyga från Stansted igen, så sjukt drygt och onödigt! I framtiden betalar jag hellre mera för att flyga från Heathrow. 
Men ja, nu tänker jag sova ut innan skolan drar igång imorgon!
Bye~