Slö lördag

Det blev en slö lördag, så som det kan bli ibland. Vi tog en lång prommis med Tigra och sen somnade jag på soffan i en timme eller två, eheh. Skyller på att jag var uppe tills tidigt på morgonen i ett skype-samtal! Tidszoner och sånt har ju en tendens att knuffa runt ens sömnrutiner... Oh well!
Men ah, sedan åt vi god mat, tittade på en konsert med en orkester som spelade fantastisk musik från olika tv-spel, och sen fick vi ju lov att spela lite Zelda efter det, hehe. 
Så all in all har jag inte gjort någonting produktivt alls idag, oops! Jag får försöka ta in det imorgon... Men jag lovar inget, haha!
Bye~
 
 
trees photo TreeGif4_zpsl2apu8ah.gif Vind genom tallar är något av de härligaste ljuden jag vet!

Snöflingemetoden

Jag drog äntligen till och började skriva på mitt manus idag! Det tog inte så mycket, bara lite struktur och sedan rullade det på rätt bra! Det utvecklades en hel del så imorgon tänker jag köra vidare tänkte jag, jag använder mig av en teknik som kallas Snöflingemetoden. Det innebär att man börjar med en liten bit och utvecklar den bit för bit. Till exempel börjar man med en mening om berättelsens handling, sedan utvecklar man den till en paragraf, och sen tar man varje mening i den paragrafen och utvecklar till en egen paragraf. Till slut har man en stor, fullt utvecklad historia att jobba med! Man gör också liknande med karaktärerna och så vidare. Det är ett väldigt effektivt sätt att jobba på, tycker jag, då man verkligen arbetar sig igenom strukturen och allting, och gör ändringar och finaliserar berättelsen innan man börjar skriva själva scenerna, så att man slipper skriva om själva manuset hela tiden! Här finns en sida som beskriver hur det går till steg för steg.
Jag använde samma metod i skolan när jag skrev manuset till min första kortfilm, And when it rains, och det fungerade hur bra som helst! Så nu gör jag det på egen hand, haha. 
Men ja, jag jobbar väl på med det här manuset så får vi se om det blir någonting i slutändan!
Bye~

Januari-lugn

Det är inte alltid man märker av hur tyst det faktiskt är här ute i skogen vid vårat hus! Man kan liksom stanna till och andas och bara lyssna på vinden genom tallarna utan att höra mycket annat. Förutom kanske en skoter någonstans nere i dalen och en hund på någon gata i närheten. Det är rätt fantastiskt egentligen! Och man uppskattar det inte förrän man bott på ett ställe där det är ljud konstant. Bilar och flygplan och sirener och människor och allt vad det är. Raketer ibland rätt som det är också! Uan. Men här är det lugn och ro, härligt!
Jag och Tigra gick en liten annan rutt än vi brukar idag, och det var trevligt! Vi pulsade runt lite på gamla skoterspår och tittade på när snö föll från träden och glittrade i solen! Sådana här vinterdagar är vad jag tänker på när man pratar om Januari. Lagom kalla, snöfyllda dagar med vackert väder och vind genom träden! Mysigt.
Imorgon är det fredag, och ja, jag fortsätter leva lugnt här!
Bye~