Vinterstuga

Idag åkte vi upp till Lugnkrok för att elda lite så att stugan blir varm. För vem säger att en sommarstuga bara är till för sommaren? Vi tänker använda den imorgon under nyårsafton, då Tigra är otroligt skotträdd och verkligen inte klarar av fyrverkerierna. Så i stället för att fira nere i byn ska vi då upp till Lugnkrok, långt ifrån alla fyrverkerier och smällare, och där vi ska ha en mysig kväll med brasa och god mat. Jag älskar verkligen att vara uppe i stugan och det inkluderar under vintertider! Det är så lugnt och orört där uppe, man kan verkligen slappna av och bara vara ett tag. Det enda lite ironiska är bara att Tigra inte alls tycker om att vara i stugan när vi eldar, det är ju livsfarligt! Men det är ju för henne vi gör detta, haha. Hade hon vetat om alternativet hade hon nog gladeligen legat bredvid elden hela natten. Men nu blir det nog lite gnäll, men det är bättre än full panik i alla fall! Och hon brukar vänja sig efter ett tag. Det blir nog bra i slutändan!
Så jag ser verkligen fram emot morgondagen, vi ska nog upp under dagen och fortsätta elda så att det blir varmt och skönt. När vi sedan är där uppe ska jag också ta mig tiden att jobba lite på mitt manus en sista gång innan det låses och vi därmed börjar använda det till punkt och pricka inför själva inspelningen. Så det blir nog mysigt!
Annars har jag idag också färgat en bunt papper med hjälp av te! Det är en väldigt vanlig metod som jag sett många videor om tidigare, där man lägger papper i te-vatten ett tag och sedan torkar dem i ugnen, så att de sedan ser riktigt gamla och vintage ut. Så jag doppade ner alla papper jag kunde hitta, både mönstrade papper, tapeter, tidningsurklipp och kuvert. Och sedan efter att det fått suga åt sig teet ordentligt slängde jag in det i ugnen och hade noga koll medan de olika papprena torkade. I slutändan har jag nu fått en massa ursnygga papper med olika mönster och märken och färger, det ser hur häftigt ut som helst! Så nu är jag astaggad på att sy ihop dessa papper till en bok! Det får nog bli imorgon dock, för nu ligger de under press över natten för att plattas ut lite. Jag kommer definitivt få en riktigt snygg bok i slutändan i alla fall!
Men ah, imorgon ska vi ju ut i skogen på kvällen, så jag lägger väl antingen ut någonting här innan vi åker, eller efter att vi kommit hem på söndag. Vi får se hur det blir!
Bye~
 
 
 Tigra tycker att vi är dumma i huvudet som är inne i stugan med elden, så kan man ju inte hålla på!

Winter Bird: Kampanj!

Och då var kampanjen igång!
Idag var det tillslut dags att publicera kampanjen som vi jobbat på under de senaste dagarna. Det är alltså en insamling till mitt slutprojekt, där man kan bidra med en slant eller två, och dessutom får häftiga belöningar som tack! Till exempel kan man få en digital kopia av den färdiga filmen, ett vykort med den concept art jag målat och en liten hälsning, sitt namn i eftertexterna, och lite annat smått och gott. 
Det vi samlar in kommer att gå till att täcka kostnaderna för resor, mat och boende under inspelningen, så det kommer verkligen användas väl. Just nu har vi en väldigt liten budget, så för att klara av inspelningen behöver vi hjälp. Och det är därför vi startat denna kampanj!
Så om ni känner att ni vill hjälpa till att få igång ett projekt som jag slitit med sedan mitten av sommaren, så får ni gärna kika in på kampanjsidan och bidra med en slant!
Nu i helgen medan vi är i Lugnkrok över nyår ska jag finputsa manuset en sista gång innan vi låser det för produktion. Hur fantastiskt känns inte det? Jag skrev den första versionen av den här berättelsen under våra lektioner i Advanced Screenwriting i somras. Då var det en långfilm, och jag skrev de första 15 sidorna som en skoluppgift. Nu har manuset skrivits om så många gånger att jag tappat räkningen på riktigt, och de tidigare versionerna är helt ihoptrasslade, men jag har tillslut en kortfilm på cirka tio minuter, med en story, värld och karaktärer som jag är nöjd och stolt över. Vilket känns helt fantastiskt fanktiskt! Speciellt kul är det att jag fortfarande tycker det är en intressant berättelse, för det händer annars ofta att jag tröttnar efter ett tag. Tur det, att själva slutprojektet känns starkt och intressant!
Imorgon ska vi upp till Lugnkrok för att elda, så att det inte är helt iskallt i stugan när vi kommer dit på nyårsafton. Vi ska fira där uppe för att Tigra är så livrädd för fyrverkerierna, det blir liksom full panik. Så vi firar med en lugn och mysig kväll uppe i kroken, vilket känns mycket bättre ändå, tycker jag! Och har vi tur kanske vi får lite norrsken?
Bye~
 
 
Här är länken till mitt slutprojekts kampanj!
 
 

Bowling med släkten

Idag har vi haft en superkul kväll med mammas släkt där vi bowlat och ätit gott på China House! Vi åkte ut till Mora lagom till att börja spela klockan sju, och det gick faktiskt riktigt bra för mig! Vanligen går det bra i början och sen går det utför, men den här gången höll jag mig rätt bra ända till slutet. Och kul var det hela vägen också! Jag vet inte hur det blev i slutändan med placeringar inom hela sällskapet, men jag tror jag vann mot de som spelade på samma bana som mig i alla fall, om det inte var någon som smet om mig på slutet, haha. Första omgången vann jag i alla fall! Go me!
Middagen sedan var supergod och man blev ju proppmätt direkt, så som det ska vara. Sedan åkte vi hem till en glad hund och spelade lite Zelda innan det blev sovdags.
Annars har jag idag gjort klart det sista för kampanjen, som vi ska börja dela runt imorgon, så håll utkik för den!
Men ah, annars har jag spelat sims och småpysslat, för sånt är jävligt nice att syssla med när man äntligen har några timmars fritid!
Bye~