Jotunheimen

Som sagt har vi varit på roadtrip i Norge över helgen! Vi kom hem till Älvdalen igår men då hela nätet bestämt sig för att ta självmord har jag inte kunnat skriva förrän idag. Men här är jag i alla fall, med lite bilder! Dessa är tagna med mobilen, men de får duga tills jag har nät nog att lägga ut de ordentliga bilderna.
Efter att vi kört igenom Jotunheimen åkte vi hem och sov, och dagen efter drog vi och handlade i Borlänge, men mer om det imorgon! 
For now, enjoy! Hade~

Så, det här är då den första ordentliga fjorden vi såg! Snacka om att man blev glad, men det var mycket häftigare saker på gång!

Första kvällen svängde vi in på en random camping. Eftersom vi åkte från Oslo runt tre så hann vi inte så jättelångt, men vi kunde se fjällen i bakgrunden i alla fall!

Och här ser vi då fjällen längst bak, och den fina solnedgången vi fick!

Nästa dag gick vi upp tidigt för att dra upp i fjällen, här stiger dimman upp över bergen medan solen går upp över fjällen.

Vi körde över fjällen tills vi kom till den första fjorden och byn. Här upptäckte vi att vattnet är ju fan turkost!! Helt makalöst. Det var vi inte beredda på.

Och i vattnet fanns tonvis av finslipade stenar. Jag råkade få med mig några hem naturligtvis, bland annat ett som påminde starkt om ett drakägg, hmmm...

Solen går upp över de skyhöga bergen!

Efter några timmars åkande stannade vi till vid en turkos fjord och lilla Hanna fick för sig att, you know what? Jag ska bada! Och fy fan vad gött det var!!

Det bästa var att se fjorden från vattenperspektiv!

Nej men vad då spegelblankt vatten?

Efter ett lunchstopp med otroligt god, förvånansvärt o-dyr pizza, körde vi upp för nästa slingriga väg upp över bergen, och när vi såg tillbaka var det ett sagolandskap som bredde ut sig under oss!

Sedan var det fjäll hela vägen! Jag tog dock mest bilder med den stora kameran efter detta, så det här blir allt för idag! There's hopefully more to come though!

Semester

Idag börjar min semester. Familjen har anlänt till min lilla hobbithåla, och imorgon bär det av norrut. Just nu har vi (mest jag) kikat lite på Jotunheimen, och gud vad taggad jag är! Dels på att åka ifrån storstaden och på så sätt kunna slappna av, men även på att få fara ut i naturen och se Norges vackra landskap! 
Så nu jävlar kan ni förvänta er bilder i någon dag eller två dagar framöver! Äventyr! Sånt gillar vi. 
Efter en liten roadtrip i Norge åker vi tillbaka till Sverige och de lite mindre spetsiga bergen i Dalarna (de påminner mig om vågor, am I the only one?). Där blir det Motor och Musikfestival och allmänt chill! Vi får se hur många vänner jag hinner få tag på när vi för en gångs skull befinner oss på samma ställe!
För övrigt saknar jag min hund, naturligtvis. Men hon ska jag också få träffa snart! Yay!
Men nu så, om vi ska orka gå på äventyr imorgon är det dags att ladda batterierna. Hade~
 
Hit ska vi nog imorgon!
 

Oro.

Det finns väl inte mycket annat än det som står på nyheterna i huvudet just nu, som den paranoida lilla människa jag är. Låt oss bara säga att jag går till och från jobbet för att undvika lokaltrafik, har en liten utifall-att-hög i hallen, och att jag denna dag har stannat inne sedan jag kom hem vid tre. Med nyheterna i bakgrunden och Photoshop igång har jag spenderat halva dagen i vardagsrummet. Så blir det när man är rädd av sig. 
Imorgon efter jobbet kommer familjen och så drar vi nog härifrån på söndag morgon. Tack och lov! My nerves ain't made for this!
(Synd på turistandet och minisemestern vi hade planerat dock...)
Hade~